Ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα , μεγάλη και φαρδιά ή σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο μισό από το ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20’ δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια (4-5 λεπτά), τα σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 300ml από το νερό τους.
Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα / τηγάνι με 200ml από το νερό.
Τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
Όταν κοκκινίσει λίγο και απορροφήσει όλα τα υγρά της την απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.