Μακαρόνια με ντοματίνια και βασιλικό

Μακαρόνια με ντοματίνια και βασιλικό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα , μεγάλη και φαρδιά ή σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο μισό από το ελαιόλαδο  το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20’ δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια (4-5 λεπτά), τα σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 300ml από το νερό τους.

Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα / τηγάνι με 200ml από το νερό.

Τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.

Όταν κοκκινίσει λίγο και απορροφήσει όλα τα υγρά της την απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.

Καλή Όρεξη


Εύα Συμεωνίδου


Μαγειρική

ΤΑ ΥΛΙΚΑ

– 500 γρ μακαρόνια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 100ml ελαιόλαδο
– 500 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
– 1 φλυντζ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
– αλάτι, πιπέρι
– 250 γρ παρμεζάνα ή πεκορίνο

Μακαρόνια με ντοματίνια και βασιλικό
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Share τη σελίδα μας!

Πρόσφατα νέα μας

Μαμά.... Ένας μοναδικός και άνευ όρων δεσμός που ξεκινά από τη στιγμή της γέννησής μας.

Μαμά….

Μαμά…. Ένας μοναδικός και άνευ όρων δεσμός που ξεκινά από τη στιγμή της γέννησής μας.